GRAND KAFA

PODRUM VAGIĆ

1. MAJA 21
11224, VRČIN

Telefoni:
011 8055 383
064 1163 063
064 1317 917

  Fax: 011 8055 383
 

Kontakt osoba :  
TOMICA VAGIĆ

Lista proizvoda:

 • DUNJEVAČA
 • KAJSIJEVAČA
 • LOZOVAČA
 • MEDOVAČA
 • ŠLJIVOVICA
 • ŠLJIVOVICA SA DODACIMA BILJA
 • VILIJAMOVKA


  Galerija:  O Podrumu Vagić

  Podrum Vagić - Dobrodošli

  Rakija iz Vrčina

  Podrum Vagić Na našem porodičnom imanju u Vrčinu, rakija se peče od najboljih i potpuno zrelih plodova voća koje daje rakiju vrhunskog kvaliteta već više od pola veka. Godine 1995. sagrađen je podrum i kao prirodni sled događaja, 2006. godine registrovano je i preduzeće SZR „Podrum Vagić” čija je osnovna delatnost proizvodnja rakije.

  Proces proizvodnje

  Sam proces tehnologije prerade voća je spoj tradicionalnog i modernog. Procesi dozrevanja su vremenski procesi i nastavljaju se godinama i nakon što su rakije napunjene u boce. Godišnja proizvodnja voćnih rakija u našem podrumu kreće se oko 10.000 litara. Na našem porodičnom imanju pri proizvodnji voćnih rakija pazimo da svaku operaciju tehnologije prerade izvršimo što je moguće kvalitetnije, a naše ime garantuje vrhunski kvalitet po povoljnim cenama.

  Kvalitet rakije

  Uvek vodimo računa o čistoći i higijeni koje su na zavidnom nivou, o kvalitetu samih proizvoda koje s ljubavlju i pažnjom održavamo već dugi niz godina, te o estetskom izgledu samih proizvoda koje nudimo, jer je danas lepota nešto što se podrazumeva i traži.

  Podrum Vagić

  Svakako vas pozivamo da dođete do našeg podruma i da se uverite i sami u sve ovo, a mi ćemo vas dočekati toplom i srdačnom dobrodošlicom poznatom za ovaj kraj i pokazati vam sve što vas zanima.


  Proizvodi

  Dunjevača

  Podrum Vagić - Dunjevača Dunja je vrlo aromatična voćna vrsta, koja potiče iz jugozapadne Azije. Plod je krupan, zlatno žute boje, veoma čvrst čak i kad je zreo. Dunja predstavlja simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti, lepote, postojanosti i neprolaznosti.

  Odabirom zrelih i zdravih plodova, preradom u pravom trenutku, brižno negovanje komine, kontrolom vrenja, destilacijom kljuka u bakarnom kazanu sa deflegmacijom dobija se vrhunski destilat. Destilat sazreva u hrastovim buradima gde se usklađuju mirisne i aromatske komponente destilata.

  Dunjevača , zlatno žute boje, kristalne bistrine, miris neodoljiv, na ukusu vlada harmonija koja garantuje dugu završnicu, sa 42,0 % vol nalazi se na tržištu.

  Zapremina: 0.7l


  Kajsijevača

  Podrum Vagić - Kajsijevača Kajsija je voće čiji plod sazreva u vrelim julskim danima, plod je žute do narandžaste boje, ponegde i crven,i to na delu koji je okrenut suncu. Zrela kajsija ima izraženu sortnu aromu.

  Rakija od kajsije je rakija najfinije arome i odlikuje se posebnom mekoćom. Nastaje od iskoštičenog i prevrelog voća, destilisanog u bakarnom kazanu sa deflegmacijom. Destilat sazreva u inoks sudovima gde se usklađuju mirisne iaromatske komponente.

  Kajsijevača, bezbojna, kristalne bistrine, miris podseća na zreo plod kajsije, a u ukusu vlada harmonija, sa 42,0 % vol nalazi se na tržištu.

  Zapremina: 0,7l.


  Šljivova

  Podrum Vagić - Šljivova U Srbiji je šljiva najzastupljenija voćna vrsta. Šljiva imaokrugao ili ovalan plod, plave ili ljubičaste boje pokožice. Šljive za proizvodnju rakije treba da dostignu tehnološku zrelost, kada su plodovi nakupili maksimalnu količinu šećera i aromatskih komponenti.Takve šljive se prerađuju, mašinskim putem vade koštice i takve stavljaju u vrenje.

  Šljivova je destilat prevrelog koma različitih vrsta šljiva, u Podrumu Vagić. Šljivova se pravi od sorti Požegača i Čačanska rodna. Danas se, rashlađena Šljivova standardno pije kao aperitiv, a može se piti čista ili kao dodatak koktelima. Naročito dobro „legne“ na želudac uz sir, pršutu ili kulen.

  Zapremina: 0,7l.


  Vilijamovka

  Podrum Vagić - Vilijamovka Prateći trendove na tržištu, naročito povećanu potražnju za rakijama od čistih sorti voća, Podrum Vagić je otpočeo proizvodnju rakije jedne od najpoznatijih i najkvalitetnijih sorti kruške – Williams. Ova rakija je veoma dobro prihvaćena od strane pravih poznavalaca.

  U proizvodnji rakije Vilijamovke se koriste odabrani plodovi u punoj tehnološkoj zrelosti. Preradom u pravom trenutku, brižno negovanje komine, kontrolom vrenja, destilacijom kljuka u bakarnom kazanu sa deflegmacijom dobija se vrhunski destilat rakije.

  Rakija Vilijamovka ima veoma izraženu sortnu aromu, koja je brižljivom proizvodnjom sačuvana u našoj voćnoj rakiji, tako da se pri ponovnom izboru, oni koji su je probali, ponovo odlučuju za nju.

  Zapremina: 0,7l.


  Kantarionka

  Podrum Vagić - Kantarionka U narodnoj medicini rakija je nekada zauzimala značajno mesto, a i danas se dosta upotrebljava kao lek, naročito u kombinaciji sa lekovitim biljkama, celim ili samo pojedinim njihovim delovima: korenom, listom, cvetom, plodom i semenom.

  Postoji veliki broj recepata za lečenje različitih bolesti u kojima je rakija bitan sastojak. Kao lek se najčešće koriste komovica i posebne vrste rakija – travarice. Podrum Vagić je pripremio za vas specijalnu rakiju od voća sa kantarionom. Kantarion je biljka koja se za rakiju sakuplja u čistoj i zdravoj sredini, na većim nadmorskim visinama.

  Ova rakija ima veoma blagotvorno dejstvo na organizam, potpomaže varenje, a može se piti i kao aperitiv i kao dižestiv.

  Zapremina: 0,7l.


  Medovina

  Podrum Vagić - Medovina Medovina je jedno od najstarijih pića koja se dobija obogaćivanjem rakije sa medom, a datira još iz vremena starih Rimljana. Medovina je piće koje vraća snagu, okrepljuje, relaksira i bodri. Smatra se jednom od prvih energetskih pića.

  Podrum Vagić je pripremio za vas specijalnu rakiju od jabuka sa medom – Medovinu, koja je prefinjenog mirisa, ukusa i kristalne bistrine. Ove karakteristike se dobijaju pažljivim odabirom livadskog meda koji dolazi iz čistih, nezagađenih područja i takav dodaje u odležalu rakiju.

  Zapremina: 0,7l.


  Lozovača

  Podrum Vagić - Lozovača Vinova loza se gaji na teritoriji Srbije hiljadama godina, a doživela je procvat u doba Nemanjića na prostorima današnje Metohije kao i na teritoriji Smedereva i Fruške Gore.

  Lozovača je rakija dobijena destilacijom vina iz prevrelog grožđanog kljuka. Lozovača se u Podrumu Vagić proizvodi od najboljih muskantnih sorti grožđa na tradicionalan način čime se dobija prefinjen ukus i miris.

  Zapremina: 0,7l.


  Ekskluzivna ambalaža

  Dunjevača ekskluziv

  Dunja predstavlja simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti, lepote, postojanosti i neprolaznosti. Odabirom zrelih i zdravih plodova, preradom u pravom trenutku, brižno negovanje komine, kontrolom vrenja, destilacijom kljuka u bakarnom kazanu sa deflegmacijom dobija se vrhunski destilat. Destilat sazreva u hrastovim buradima gde se usklađuju mirisne i aromatske komponente destilata i prerasta u rakiju vrhunskog kvaliteta.

  Podrum Vagić - Dunjevača ekskluzivno pakovanje 1.5L Podrum Vagić - Dunjevača ekskluzivno pakovanje 0.7L Podrum Vagić - Dunjevača ekskluzivno pakovanje 0.75L

  Na tržištu su dostupne ambalaže od 1.5L, 0.75L i 0.7L


  Kajsijevača ekskluziv

  Rakija od kajsije je rakija najfinije arome i odlikuje se posebnom mekoćom. Nastaje od iskoštičenog i prevrelog voća, destilisanog u bakarnom kazanu sa deflegmacijom. Destilat sazreva u inoks sudovima gde se usklađuju mirisne i aromatske komponente. Kajsijevača, bezbojna, kristalno bistra, miris podseća na zreo plod kajsije a u ukusu vlada harmonija koja garantuje vrhunsko uživanje u svako gutljaju.

  Podrum Vagić - Kajsijevača ekskluzivno pakovanje 1.5L Podrum Vagić - Kajsijevača ekskluzivno pakovanje 0.7L

  Na tržištu su dostupne ambalaže od 1.5L i 0.7L


  Šljivova ekskluziv

  U Srbiji je šljiva najzastupljenija voćna vrsta. Šljivova je destilat prevrelog koma različitih vrsta šljiva, u Podrumu Vagić Šljivova se pravi od sorti Požegača i Čačanska rodna. Danas se, rashlađena Šljivova standardno pije kao aperitiv, a može se piti čista ili kao dodatak koktelima. Naročito dobro se slaže uz sir, pršutu ili kulen.

  Podrum Vagić - Šljivovica ekskluzivno pakovanje 1.5L Podrum Vagić - Šljivova ekskluzivno pakovanje 0.7L

  Na tržištu su dostupne ambalaže od 1.5L i 0.7L


  Vilijamovka ekskluziv

  Prateći trendove na tržištu, naročito povećanu potražnju za rakijama od čistih sorti voća, Podrum Vagić je otpočeo proizvodnju rakije jedne od najpoznatijih i najkvalitetnijih sorti kruške – Williams. Ova rakija je veoma dobro prihvaćena od strane pravih poznavalaca.

  Rakija Vilijamovka ima veoma izraženu sortnu aromu, koja je brižljivom proizvodnjom sačuvana u našoj voćnoj rakiji, tako da se pri ponovnom izboru, oni koji su je probali, ponovo odlučuju za nju.

  Podrum Vagić - Vilijamovka ekskluzivno pakovanje 0.7L

  Na tržištu su dostupne ambalaže od 0.7L


  Medovina ekskluziv

  Medovina je jedno od najstarijih pića koja se dobija obogaćivanjem rakije sa medom, a datira još iz vremena starih Rimljana. Medovina je piće koje vraća snagu, okrepljuje, relaksira i bodri. Smatra se jednom od prvih energetskih pića.

  Podrum Vagić je pripremio za vas specijalnu rakiju od jabuka sa medom – Medovinu, koja je prefinjenog mirisa, ukusa i kristalne bistrine. Ove karakteristike se dobijaju pažljivim odabirom livadskog meda koji dolazi iz čistih, nezagađenih područja i takav dodaje u odležalu rakiju.

  Podrum Vagić - Medovina ekskluzivno pakovanje 0.75L

  Na tržištu su dostupne ambalaže od 0.75L


  Podrum Vagić na društvenim mrežama

  Instagram

  Објава коју дели Podrum Vagić (@podrumvagic) дана

  Facebook


  Reference

  Podrum Vagic - Reference