GRAND KAFA

RAJČANJI

MATIJE GUPCA 41
25210, ČONOPLJA

Telefoni:
025 844 977

 


Lista proizvoda:

  • VOĆE - PRERADA I KONZERVISANJE
  • ZAČINI, DODATACI HRANI I ZAČINSKO BILJE
  • SOKOVI OD VOĆA I POVRĆA

Opisi proizvoda :

  • JABUKOVO SIRĆE SA BOSILJKOM, JABUKOVO SIRĆE SA MATIČNJAKOM, JABUKOVO SIRĆE SA MENTOM, SIRĆE OD MALINE
  • KITNIKEZ - VOĆNI SIR, KITNIKEZ - DUNJA, KITNIKEZ - DUNJA I KOKOS, KITNIKEZ - DUNJA I ORASI
  • PEKMEZ OD DUNJA, VOĆNI NAMAZ DUNJA I ORASI, VOĆNI NAMAZ JABUKE I ORASI, VOĆNI NAMAZ JABUKA, LEŠNIK I KAKAO
  • PRIRODNI SIRUP OD CVETOVA ZOVE SA FRUKTOZOM, PRIRODNI SIRUP OD DUNJA

Galerija:Rajčanji doo Čonoplja – prirodni delikatesi

Rajčanji doo je firma koja je nastala 2009. godine u Čonoplji. Deo je poslovne grupe koju još čine Linum doo i Gento doo. Bavi se proizvodnjom prirodnih delikatesa, koji su napravljeni na potpuno prirodan i tradicionalan način.


Nagrade i priznanja

Rajčanji doo iz Čonoplje je u više navrata učestvovao na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Osvojili smo veliki broj nagrada i priznanja.


Proizvodi

Kitnikez (voćni sir)

Pekmezi

Pekmez od dunja

PEKMEZ OD DUNJA sadrži vitamine A, B, C, minerale kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink… antioksidante, organske kiseline, tanine, pektine i dijetetska vlakna.

[Više informacija]

Voćni namaz – Dunja i orasi

Ubrzava metabolizam, poboljšava varenje i stanje celokupnog probavnog sistema. Minerali sadržani u dunji, naročito kalijum, opuštaju arterije i ostale krvne sudove, čime se smanjuje opterećenje kardiovaskularnog sistema i smanjuje rizik od koronarnih bolesti srca, srčanog i moždanog udara.

[Više informacija]

Voćni namaz – Jabuke i orasi

Orah je lekovit i vrlo bogat izvor hranljivih materija. Sadrži omega 3 masne kiseline, arginin, vitamine B grupe, naročito riboflavin i tiamin, vitamine A i E, minerale kao što su mangan, kalijum, cink, kalcijum, gvožđe, magnezijum, selen… dijetetska vlakna, antioksidante, jod, proteine. Smanjuju nivo lošeg holesterola i triglecirida u krvi čine krvne sudove elastičnim i povećavaju protok krvi. Pozitivno utiče na rad i funkcije štitne žlezde. Poseduje snažno antioksidativno dejstvo.

[Više informacija]

Voćni namaz – Jabuka, lešnik i kakao

Taninska kiselina iz jabuka sprečava taloženje masnoća u jetri i pozitivno utiče na rad bubrega i žuči. Jabuka pomaže kod tegoba sa srcem i krvnim sudovima, snižava holesterol i smanjuju mogućnost nastanka tromboze i ateroskleroze. Dijetalna vlakna iz jabuke stvaraju osećaj sitosti, smanjuju apetit. Izvor energije i dobrog raspoloženja.

[Više informacija]

Sirupi

Sirup od dunja

Sirup dunje kroz istoriju služi ljudima kao prijatan, lekovit napitak koji osvežava.

Bogat je vitaminom C, B1, B2, niacinom, karotenom (provitamin A), mineralima i organskim kiselinama.

[Više informacija]

Prirodni sirup od cvetova zove sa fruktozom

Cvet zove sadrži aminokiseline, flavonoide, antocijanine, karotenoide, tanin, vitamine A, B i značajnu količinu vitamina C. Flavonoidi i antocijanini su snažni antioksidansi koji štite ćelije organizma od oštećenja. Sirup od cvetova zove ima blago laksativno i diuretičko dejstvo, podstiče znojenje i mokrenje, i ubrzava proces izbacivanja štetnih materija iz organizma. Ove osobine čine ga veoma efikasnim protiv groznice, prehlade, gripa kao i gihta.

[Više informacija]

Sirća

Jabukovo sirće sa bosiljkom

Jabukovo sirće sa bosiljkom, proizvedeno prirodnim tradicionalnim postupkom maceracije (potapanjem). Jabukovo sirće sa bosiljkom je neizostavni sastojak u pripremi salata i marinada u mediteranskoj kuhinji. Jabukovo sirće sa bosiljkom daje poseban ukus salatama pogotovo od paradajza, karfiola, plavog patlidžana i tikvica.

[Više informacija]

Jabukovo sirće sa matičnjakom

Jabukovo sirće sa matičnjakom, proizvedeno prirodnim tradicionalnim postupkom maceracije (potapanjem). Jabukovo sirće sa matičnjakom salatama daje ugodnu aromu joja podseća na limun, Najčešće se koristi u pripremi salata koje se služe uz glavno jelo od ribe i morskih plodova.

[Više informacija]

Jabukovo sirće sa mentom

Jabukovo sirće sa mentom, proizvedeno prirodnim tradicionalnim postupkom maceracije (potapanjem). Jabukovo sirće sa mentom omiljeno je za pripremu salata leti jer hladi i osvežava. Daje posebnu aromu naglašavajući zelenu notu salatama od svežeg kupusa, krastavaca, graška, rukole i spanaća.

[Više informacija]

Sirće od maline

Proizvodimo ga na starinski način, posle prve faze, koja traje oko dva meseca, otaloženo sirće maline se pretače i ostavlja da odstoji od 6-8 meseci, takvo sirće maline je kvalitetnije sa izraženim svojstvima.

[Više informacija]