GRAND KAFA

LALINO ZLATO

SIME RACIĆA 18A
26213, CREPAJA

Telefoni:
062 8656 771

 


Lista proizvoda:

  • POVRĆE - PRERADA I KONZERVISANJE
  • VOĆE - PRERADA I KONZERVISANJE

Opisi proizvoda :

  • NAMAZ OD BUNDEVE SA 10% ŠEĆERA, NAMAZ OD BUNDEVE BEZ ŠEĆERA, TURŠIJA OD MUSKATNE TIKVE, TURŠIJA OD PATIŠON BUNDEVE, KANDIRANA ŠPAGETI BUNDEVA

Galerija:Lalino zlato – Kolekcija tradicionalnih ukusa

Lalino zlato je porodično gazdinstvo sa sedištem u Crepaji, koje se bavi uzgojem i preradom bundeva i proizvodnjom širokog asortimana proizvoda od bundeva.

Svi proizvodi su prirodni, bez konzervansa, pasterizovani i spremljeni od svežih sastojaka.

Svi proizvodi su veganski, bez glutena, neki su i bez šećera, kako stoji u samom nazivu.

Proizvodi Lalinog zlata nastaju u manjim serijama, uz trud da budu što kvalitetniji i da se prave od svežih sastojaka, bez aditiva i veštačkih boja, aroma.

Naši proizvodi se prepoznaju po lepom dizajnu teglica i ćirilici, što odražava poreklo proizvoda, tradiciju, kulturu...

U našoj ponudi trenutno imamo više vrsta namaza i turšija koje se dobijaju od bundeva koje se uzgajaju na našem poljoprivrednom gazdinstvu.

Namazi od bundeve Lalino zlato

Plod bundeve sadrži 90% vode, ali mnogo minerala i vitamina, zbog čega je idealna namirnica za sve koji žele da smršaju. Bundeva sadrži karotin ili provitamin A, vitamine C i B grupe- B1, B2, B3, B6, ali i niacin, folnu kiselinu. Od minerala najviše ima kalijuma, fosfora, kalcijuma i gvožđa, kao i mnogih oligo i mikroelemenata. Sadrži i više od 60% nezasićenih masnih kiselina i bogato je biljnim proteinima, belančevinama. Sadrži i pektine, celulozu, kao i druga biljna vlakna, što je čini lako varljivom. Masnoća gotovo da nema, jer se u 100 grama bundeve nalazi samo tridesetak kalorija.

Namaz od bundeve sa 10% šećera

Karotenoidi su zaslužni za narančastu boju ove namirnice, ali i za mnoga lekovita svojstva bundeve. Među njima su alfa-karoten i beta-karoten, poznati i kao provitamini vitamina A, jer ih je moguće pretvoriti u aktivan oblik vitamina A.

Među povrćem, bundeva je jedan od najkoncentriranijih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca.

Namaz od bundeve bez šećera

Ova kiselina se pretvara u EPA, masnu kiselinu kojom obiluje riba, za koju se ustanovilo da snižava trigliceride i sprečava promene ritma rada srca. ALA u ishrani i sama snižava rizik od pojave bolesti srca i kardiovaskularnog sistema.

Osim što je svojom koncentracijom provitamina A odličan izvor vitamina A, takođe je dobar izvor vitamina C. To sinergijsko delovanje antioksidansa koristi ne samo zdravlju srca, već i celokupnom zdravlju jer pomažu u sprečavanju razvoja ateroskleroze.

Turšije od bundeve Lalino zlato

Turšija od muskatne bundeve

Muskatna bundeva je bogata svime i svačime (čitavim nizom vitamina i minerala), a odlikuje se finom aromom, koja podseća na dinju. Otuda i naziv “muskatna”, ili “mirišljava” tikva.

Turšija od patišon bundeve

Patišon bundeva je mala jestiva bundeva težine od 200 do 300 g. Ima oblik spljoštenog diska naziva se i "NLO-bundeva". Ukusom podseća na ukus tikvica i krastavca.