HRANAIPICE
GRAND KAFA

DESTILERIJA ZLATNA KAP

KRALJA PETRA I BB
36310, SJENICA

Telefoni:
064 4457 200
062 262 747

 

Kontakt osoba :  
ZORAN PEŠIĆ

Lista proizvoda:

  • ŽESTOKA ALKOHOLNA PIĆA

Opisi proizvoda :

  • ZLATNA KAP ŠLJIVA, ZLATNA KAP DUNJA, ZLATNA KAP KAJSIJA, ZLATNA KAP DIVLJA KRUŠKA, ZLATNA KAP JABUKA

Galerija:“Zlatna kap” - Rakija zlata vredna

U onom delu Srbije gde priroda odiše svojom netaknutošću i svežinom, tamo gde gotovo svaka srpska porodica ima svoj recept za pravljenje ovog tradicionalnog pića, tamo gde su svi dobri domaćini, gde su trpeze uvek bogate domaćom hranom koja je nadaleko poznata, tamo gde se ljudi još uvek međusobno vole i poštuju, gde vole život i prirodu... - baš tu, na Pešterskoj visoravni, jedna porodica je pre desetak godina proširila svoju delatnost prženja i pakovanja kafe, odlučivši da vekovima stvaranu tradiciju pečenja rakije od odabranih vrsta šljive, spoji sa novom tehnologijom i uz primese ljubavi proizvede rakiju prepečenicu, a u želji da istakne njen identitet i kvalitet, rakija je nazvana - ZLATNA KAP.

Kao što rakiju šljivovicu nikako ne treba porediti sa stranim alkoholnim pićima, tako ni rakiju Zlatna kap ne treba upoređivati sa ostalim vrstama šljivovice. Rakija Zlatna kap zaista ostavlja ukus posebnosti pri konzumiranju i najmanje količine. Kako god da pristupite ovoj rakiji, kao iskusan poznavalac ukusa prepečenice ili kao neko ko samo želi da okusi ovo piće, osetićete ekscentričan ukus šljive.

Zlatna kap je priča zasnovana na tradiciji, ljubavi, prirodi i kvalitetu.

Danas, kada se na mala vrata mešaju stari i moderni običaji po pitanju odlaska na slavu, mnogi se dvoume kako je pravilno otići "sa obrazom" . Običaji variraju od mesta do mesta i to drastično, ali postoji određeni set pravila koji važi svuda.

Što se tiče dara koji nosite, uvek i svuda je podrazumevano da je tu alkoholno piće, u skladu sa mogućnostima, a obično je to rakija i njena podrazumevana pratilja kafa. Pored toga možete dodati sve što mislite da treba, vodeći računa da ne preterate, jer smisao ovog običaja nije vrednost poklona.

Kada je u pitanju ponašanje na slavi, vodite računa da se ne zaboravite i da ne izgubite iz vida smisao tog okupljanja i svetost dana. Budite kulturni i diskretni, zaboravite na preteranu konzumaciju alkohola, ne započinjite teške teme o politici, teoriji zavere, nemaštini i teškom životu. Studente ne pitajte za broj ispita, ljudima ne delite savete šta bi trebalo da rade sa svojim životom, ne ogovarajte druge ljude. Tako ćete ostati zapamćeni kao dobar i poželjan gost na slavi.

Bez obzira kakvi su običaji, nikada ne smemo zaboraviti da je slava ipak verska manifestacija.