GRAND KAFA

MESARA JOKIĆ

PROTE STAMATOVIĆA 122
11276, JAKOVO BEOGRAD

Telefoni:
011 8417594
069 2454000

 


Lista proizvoda:

  • MESNE PRERAĐEVINE

Opisi proizvoda :

  • PREMIUM STARENA JUNETINA SUVO ZRENJE: DRYAGED T-BONE 10 DANA, DRYAGED RIBEYE 40 DANA, DRYAGED ROZBRATNA RESERVE 40 DANA , PREMIUM PRŠUT, BUĐOLA, DOMAĆE DIMLJENE KOBASICE, PANČETA, DRYAGED BURGERI

Galerija:Premium Mesara Jokić

Premium Mesara Jokić je moderna interpretacija tradicionalne, porodične mesare osnovane 2004. godine u Beogradu.

Neven Jokić je započeo svoje gastronomsko putovanje kao Dalmatinac koji poznaje dobro čuvane tajne najbolje obrade mesa.

Od samog početka, Mesara Jokić se izdvojila na tržištu po vrhunskoj obradi mesa i izuzetnom kvalitetu koji pruža.

Naša posvećenost inovacijama i razvoju naprednih tehnologija nam je omogućila da Premium Mesara Jokić postane jedan od vodećih, prepoznatljivih brendova u čitavom regionu.

Zahvaljujući našem timu kojeg čine vrhunski poznavaoci svog zanata, izvanrednoj saradnji sa farmerima i sopstvenoj zanatskoj proizvodnji koja nudi široku paletu originalnih proizvoda, napravljenih po tradicionalnom receptu bez dodavanih aditiva, uspeli smo da stvorimo naš mali eko-sistem.

Naš cilj je da srpskoj, gastronomskoj sceni ponudimo najkvalitetnije stareno, juneće meso direktno iz najprestižnijih, svetskih menija i time je uzdignemo na najviši mogući nivo.

”Premium Mesara Jokić je nešto više od same mesare, to je jedna vrsta neraskidive, porodične veze koja traje i koja će trajati. Svi mi volimo ono što radimo, i veoma smo pasionirani kada je u pitanju Premium Mesara Jokić.

Osećam se jako počastvovanim i srećnim da radim zajedno sa timom koji čine talentovani majstori svog zanata, a povrh svega, da vidim toliko ljudi koji iskreno uživaju u našem ukusnom mesu.”


POREKLO SVINJETINE

U Premium Mesari Jokić imamo jednostavnu filozofiju. Želimo da pružimo našim mušterijama samo najbolje i stoga u našoj ponudi imamo svinjetinu koja je uzgajana isključivo na prirodan način. Takav pristup poslu nam je omogućio da ponudimo tradicionalno, srpsko meso punog ukusa, koji je danas često izgubljen zbog ubrzanog i masovnog uzgoja.

Najveći broj naših dobavljača se nalazi u Vojvodini i Centralnoj Srbiji, regionima nadeleko poznatim po kvalitetu i obimu prozivodnje. Danas, u ovim regionima još uvek se mogu pronaći porodice koje uzgajaju svinjetinu na tradcionalni način i pored toga što su neke od njih dostigle nivo kombinata. Najzastupljenije rase su Veliki Jorkšir i Nemački Landras. Ove dve rase su veoma slične, pokretne i snažne konstitucije koje mogu narasti i do 100kg u roku od 145 dana. Farmeri se često odlučuju za ukrštanje baš ove dve vrste, kako bi se dobila mesnatija životinja.

Naš glavni cilj u prozivodnji mesa jeste da, zadržimo vrhunski kvalitet i ne narušimo prirodan ukus mesa stvoren uzgojom. Ovakav prsitup nam je omogućio da u ponudi imamo samo najbolji pršut, buđolu, kobasicu i pančetu.


POREKLO JUNETINE

Od samog osnivanja mesare uspeli smo da izgradimo otvoren i jak poslovni odnos sa našim dobavljačima, koji je tokom godina poslovanja prerastao u neraskidivo prijateljstvo. Takav odnos nam je omogućio uvid u tehnologiju uzgoja mesa, a isto tako i stočarima da razumeju savremene potrebe i navike naših mušterija.

Srbija ima dugu tradiciju u uzgoju junetine, pre svega zbog plodnosti zemlje i klime koja poguduje prozvodnji kvalitetne trave (tj. sena) i žitarica koje se koriste za tov.

Danas, u našim regionima prozivodnja se bazira na kombinaciji pašnog uzgoja koji podrazumeva poluintenzivne forme stajskog tova, prilikom koga se životinje nalaze u specijalnim, poluotvorenim objektima, funkcijski prilagođene uzgoju uz odgovarajući režim ishrane.

Suvo zrenje junećeg mesa

Prilikom stavljanja junetine na suvo zrenje, dužina odležavanja zavisi od vrste mesa kao i od željenog ukusa naših mušterija. Stoga, RibEye Jokić i Rozbratna Reserve koje prirodno sadrže veću količinu masti, odležavaju do 30 dana, dok Tbone steak koji zahvaljujući bifteku već sadrži određenu mekoću, ima vreme odležavanja ne duže od 10 dana.

Naša junetina je pažljivo uzgajana na farmama stočarskih regiona bogatim tradicijiom i kvalitetom. Svako june ima specifičan vid ishrane kako bi dobilo veličanstveno, kremasto-meke slojeve masti (obogaćene Omega 3 mastima) neophodne za sam proces suvog zrenja. Ovakav način ishrane iziskuje duži i komplikovaniji uzgoj, ali nesvakidašnji ukus na tanjiru opravdava svaki trud.


STARENA JUNETINA

Danas, suvo zrenje mesa se smatra više umetnošću nego naukom. Suvo zrenje junećeg mesa je proces pri kojem veliki juneći odresci odležavaju u strogo kontrolisanim uslovima u periodu od 1- 5 nedelja u zavisnosti od vrste mesa i željenog ukusa kupca pre nego što budu očišćeni i isečeni u stejkove. To je proces koji doprinosi da stejk razvije svojstven ukus kao i da bude znatno mekši od svežeg stejka.

Suvo zrenje mesa Jokić se sprovodi u posebnism komorama uz strogo kontrolisanje temperature i vlažnosti vazduha. Specifični uslovi zrenja dovode do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsečka, pri čemu se formira tanka kora koju je neophodno očistiti pre pečenja. Plesan pospešuje stvaranje prirodnih enzima u junetini, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno, juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa..

Sveukupan intenzitet ukusa starene junetine Jokić se može definisati kao nekoliko pojedinačnih ukusa; puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan, a koji zajedno stvaraju uravnotežen utisak.

U našoj trenutnoj ponudi imamo RibEye Jokić i Rozbratnu Reserve koji sadrže veću količinu masti i uglavnom odležavaju do 30 dana, kao i Tbone steak koji zahvaljujući bifteku već sadrži određenu mekoću i ne odležava duže od 10 dana.

T-BONE JOKIĆ

T-BONE JOKIĆ, takođe poznat i kao Porterhouse u Engleskoj, sočan i ukusan, sastiji se iz mekanog bifteka sa jedne i ramsteka sa druge strane karakteristično prepoznatljive koske u obliku slova T.

RIB EYE JOKIĆ

RIB EYE JOKIĆ je odrezak govedine koji se nalazi u prednjem rebarnom delu i dolazi zajedno sa rib-bone koskom.

Nalazi se između šestog i dvanaestog rebra i poznat je kao omiljeni steak među poznavaocima mesa zbog svoje izrazite sočnosti.

Rib Eye Jokić je prepoznatljiv po svojoj mekoći, punom ukusu i fino prošaranoj teksturi. Najbolji je poslužen slabo ili srednje pečen.

ROZBRATNA RESERVE

ROZBRATNA RESERVE je odrezak govedine koji se nalazi na središnjem ledjnom delu goveda i punog je i karakterističnog ukusa. Rozbratna Reserve ima velike koristi od samog suvog zrenja, koje znatno doprinosi poboljšanju i punoći ukusa. Ovaj izuzetan komad govedine sadrži znatno manje masti od Rib Eye komada.

Najbolja je poslužena slabo ili srednje pečena.


PREMIUM PRŠUT JOKIĆ

Pršut je gastronomski specijalitet nastao sušenjem svinjskog mesa na dimu i svežem vazduhu. Zbog svog specifičnog ukusa i neobičnog načina dobijanja smatra se jednim od najoriginalnijih proizvoda.

Tajnu tehnologije proizvodnje pršuta vrhunskog kvaliteta prenosili smo sa generacije na generaciju u našoj porodici.

Premium Pršut Jokić se pravi od svinjskog buta sa kosti, soljen morskom solju, dimljen i potom podvrgnut procesu sušenja i zrenja u trajanju od najmanje godinu dana.

Posebnost ovakvog pršuta se ogleda u njegovom tradicionalnom i prirodnom procesu proizvodnje bez dodavanog konzervansa i aditiva.

Odlikuje ga svojstvena aroma i miris dima, kao i karakterističan ukus.


BUĐOLA

Buđola Jokić je sušeni vrat koji nastaje dimljenjem i sušenjem svinjskog mesa. Svinjski vrat je neophodno da bude dobro prošaran masnoćom pri čemu je potrebno obratiti posebnu pažnju na boju. Svetlije i roskasto meso je od mladih životinja, dok je tamno crveno od starijih svinja.

Buđola Jokić se pravi od mlađih svinja (starih između 2-3 godine) koje žive na slobodnom i koje su ujedno i najbolje, jer rastu sporije i čije meso zbog puno kretanja ima dobar razmer masnoće i suvog tkiva.

Buđola (ital. bresaola) odnosno svinjski vrat se može marinirati na dva načina; suvim ili mokrim pacom.

Buđola Jokić se marinira suvim pacom za koji se koristi morska so (koja nije toliko slana kao kamena) zajedno sa biberom u zrnu, zatim dimi hladnim dimom i na kraju suši na suvom vazduhu.

Poseduje dubok ukus dima i mekanu teksturu. Služi se tanko sečena na sobnoj temperaturi ili blago rashlađena.


KOBASICE

Kobasica je tradicionalni naziv za prerađevinu od mlevenog mesa sa dodatkom začina koja se stavlja u tanko, prirodno crevo.

Kobasice Jokić se prave od junećeg i svinjskog mesa, fermentisanog i osušenog na vazduhu.

Najčešće pravljene od junećeg ili svinjskog mesa, isečenog na sitne komadiće i napunjenog u tanko, prirodno crevo, kobasice čine i sastojci kao što su mast, crni i beli grubo mleveni biber, beli luk i morska so. Posle 24h-časovnog prosušivanja na hladnom, Jokić kobasice su spremne za dimljenje. Prodimljene kobasice se u zavisnosti od debljine i temperature suše od 30-45 dana. Samim procesom sušenja kobasica dolazi do velikog gubitka vode, pri čemu ono što ostaje je čisto meso.

Sušene kobasice Jokić poslužene na sobnoj temperaturi imaju najbolji ukus.

SREMSKA KOBASICA

Sremska kobasica Jokić se isporučuje u željenoj gramaži (po komadu) sveža ili u vakumskom pakovanju, koje osigurava nisku propusnost kiseonika i prijanja uz sam proizvod što doprinosi očuvanju svežine same kobasice.

KULEN KOBASICA

Naš KULEN je napravljen od vrhunskog svinjskog mesa sa dodatkom mlevene paprike i dodatkom tradicionalnih srpskih začina. Meso je dimljeno na cistom bukovom suvom dimu i odležavalo duže od 6 meseci.


PANČETA

Domaća pančeta Jokić je presovana slanina koja se pravi od mesnate slanine mlađih svinja. Soli se dve nedelje suvom morskom solju. Zatim se polaže na čist kamen ili betonski ili drveni sto, postavi na odgovarajuću dasku i pritisne težim kamenom.

Pančeta Jokić se dosoljava pažljivo i često. Nakon soljenja, pranja u mlakoj vodi i jednodnevnog prosušivanja, pančeta Jokić se tri do četiri dana dimi hladnim dimom bukovog drveta. Prilikom dimljenja, na vatru se dodaje malo ruzmarina, crnog bibera ili kakvog drugog aromatičnog lišća. Čuva se u suvoj, prohladnoj i tamnoj prostoriji. Jokić pančeta sazri nakon tri do četiri meseca.

Tako pripremljena i dobro prodimljena pančeta, spolja mora da ima svetložutu boju. U preseku masni deo je sasvim beo, dok je mesnati deo svetlocrvene boje.

Pančeta je, po pravilu, žilava ali izuzetno ukusna. U pogodnim uslovima se moće čuvati i do tri godine.


BURGER

Burger Jokić se priprema isključivo od junećeg mesa. Meso je od junećeg buta i vrata (odnosno rozbratne) koje sami pripremamo. To je najkvalitetnije meso u čemu i jeste jedna od tajni našeg burgera.

Mi u Premium Mesari Jokić imamo konstantnu potrebu da unapređujemo naše znanje učeći od drugih. Kasnije, to isto stečeno znanje uživamo da delimo sa našim mušterijama, što je slučaj i sa receptom za naše burger meso. Tokom godina saradnje sa vrhunskim kuvarima begradskih restorana, usvajali smo njihove sugestije u sam proces pravljenja Jokić burgera i uspeli u ideji da stvorimo savršen burger jedinstvenog ukusa, sačinjen isključivo od junećeg mesa uz dodatke osnovnih začina.

Veliki iskorak u inovacijama i kvalitetu burgera smo napravili ponudivši nešto sasvim novo srpskom tržištu, a to je burger napravljen od Rozbratne Reserve koja je prethodno odležala 30 dana u komori za suvo zrenje mesa. Leđni deo junetine od kojeg se pravi rozbratna, poznat je po prošaranoj teksturi mermernog izgleda. U kombinaciji jakog ukusa junetine pune proteina, burger od starenog mesa ima nepravaziđen ukus koji će oduševiti i najveće ljubitelje junećeg mesa.


Emisija MOJE SELO