GRAND KAFA

FORTE ANGUS

SLOBODANA GLUMCA 6A
11080, ZEMUN ALTINA

Telefoni:
063 360 399
063 365 548
063 609 973

 


Lista proizvoda:

  • MESNE PRERAĐEVINE

Opisi proizvoda :

  • BURGERI OD FINO MLEVENOG MESA NAJKVALITETNIJIH DELOVA JUNETINE RASE BLACK ANGUS
  • MLEVENO MESO, MESO ZA GULAŠ, ŠNICLE OD BUTA, OSSO BUCCO, STARENI T-BONE STEAK, STARENI SIRLION STEAK

Galerija:ZAŠTO JE BLACK ANGUS GOVEĐE MESO TOLIKO POSEBNO?

Superiorna mramorisanost mesa u poređenju sa mesom drugih goveđih rasa. Termin mramorisanost se odnosi na količinu intramuskularne masti koja unapređuje ukupan ukus, pruža mekoću i zadržava vlagu u mesu tokom kuvanja i pečenja (posebno na visokim temperaturama). Kvalitet goveđeg mesa se procenjuje na osnovu nivoa mramorisanosti, pri čemu je najviši stepen mramorisanja namenjen najkvalitetnijim uzorcima.

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus telad se pretežno hrane travom, dok se kasnije u ishranu uvode žitarice strogo nadgledane kvalitete, kako bi se očuvala mramorisanost mesa. Zbog toga je ovo meso zdravije od većine drugih životinjskih proizvoda na tržištu.

Razlog je što trava sadrži omega-3 masne kiseline, pa je masnoća u Angus govedima, koja su redovno hranjena travom, obogaćena ovim kiselinama. Omega-3 masne kiseline igraju ključnu ulogu u očuvanju vitalnih funkcija našeg tela i prevenciji bolesti.

Zbog navedenih karakteristika, Black Angus goveđe meso možemo preporučiti ne samo zbog specifičnog, sočnog i intenzivnog ukusa, već i zbog njegove koristi za zdravu ishranu.

BURGER BLACK ANGUS by FORTE

Burger Black Angus by Forte zasluženo nosi oznaku vrhunskog proizvoda. Neprestano nastojimo da očuvamo visok kvalitet naših proizvoda, posebno kada se radi o našim burgerima od Black Angus goveđeg mesa. Za pripremu burgera odabiremo najkvalitetnije delove mesa, pridržavajući se najstrožijih higijenskih standarda, što podrazumeva adekvatnu obradu, pakovanje i skladištenje mesa.

BLACK ANGUS BY FORTE

Svesni smo visokih zahteva naših kupaca u pogledu kvaliteta hrane i težimo da im uvek pružimo najbolje. Ako tražite burger napravljen od izuzetnog mesa sa odličnom teksturom i ukusom, smatramo da će vam se naši burgeri dopasti.

Mramorisanost, odnosno količina masnoće u mesu, utiče na izvanredan ukus ovog mesa pored svežine. Poznato je da je mramorisanost mesa Black Angus rase iznimno visoka, što znači da meso ne gubi svoju sočnost i ukus tokom termičke obrade. To je jedan od razloga zašto je Black Angus meso veoma cenjeno u gastronomiji i koristi se u najuglednijim restoranima.

BLACK ANGUS BY FORTE

Naš burger možete pronaći na jelovnicima poznatih restorana i burgerdžinica u Beogradu. Mnogi su oduševljeni njegovim snažnim i bogatim mesnatim ukusom i savršenom teksturom.

Ako ste vlasnik restorana ili burgerdžinice, verujemo da će naši burgeri privlačiti mnoge zadovoljne goste. Svi sastojci u ovim burgerima su čisto meso, bez dodataka ili aditiva – zbog toga su jedinstveni i izuzetno ukusni.

FORTE PROIZVODI

STARENI T-BONE STEAK

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus T–bone steak se sastoji od bifteka sa jedne strane i ramsteka sa druge, koje spaja kost u obliku slova T. Ova kost mu daje i karakterističan slatkast ukus. T–bone steak je srednje mramorisanosti i masnoće. Najbolji je dinstan, pečen ili grilovan. Prosečna težina mu je oko 650 gr.

STARENI SIRLOIN STEAK

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus Sirloin steak (ramstek) je deo rozbratne koji, za razliku od T-Bone-a, ne sadrzi biftek. Izuzetno je popularan za prirpemu na roštilju ili pečenje. Srednje mramorisanosti i mekoće, izuzetno je sočan. Zbog svoje izdašnosti popularno je nazvan family steak.

MLEVENO MESO

BLACK ANGUS BY FORTE

Angus mleveno meso dobija se finim mlevenjem junetine. Idealno je za pripremanje sarme, punjenih paprika, ćufti i drugih jela. Meso je vakumirano i zamrznuto u pakovanju od jednog i pola kilograma.


BURGERI

Burgeri su napravljeni od fino mlevenog mesa najkvalitetnijih delova junetine. Zbog prirodne mramorisanosti mesa Angus junadi i pažljivo odabranih najboljih i najmekših delova, izuzetno su sočni i ukusni. Svaki burger je začinjen i spreman za grilovanje ili prženje. Burgeri su pakovani po 1 u vakum pakovanju.

BIG BOX PAKOVANJE BURGERA

BLACK ANGUS BY FORTE

Praktično porodično pakovanje sadrži deset zamrznutih pojedinačno vakuumiranih burgera od po 180g (ukupno 1,8kg).

Pojedinačno vakuumirani burgeri vam omogućavaju pripremu slasnog obroka kad vama to odgovara. Burgere koje ste izdvojili za pripremu stavite na ravnu površinu da se odmrznu. Pre pripreme svaki burger blago palcem pritisnite u sredini kako vi se ravnomerno ispekao.


OSSO BUCCO

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus Osso Bucco je debljine oko 3 cm, u centralnom delu ima kost sa koštanom srži, po kojoj je ovaj komad mesa i dobio naziv, “kost sa rupom”. Priprema Osso Bucco podrazumeva sporo dinstanje u kombinaciji sa povrćem. Tokom dinstanja koštana srž se razlaže, a meso dobija na mekoći i sočnosti. Idealan je za pripremu supi i čorbi.

MESO ZA GULAŠ

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus meso za gulaš dobija se od najmekših i najkvalitetnijih delova junetine. Sečeni su na kocke i pogodni za pripremu gulaša, paprikaša i sličnih jela koja se dinstaju. Kod lagane pripreme dostiže se izuzetna mekoća mesa, koja oslobađa vrhunski ukus junetine.

ŠNICLE OD BUTA

BLACK ANGUS BY FORTE

Black Angus šnicle od buta su pažljivo odabrani najmekši delovi buta, pogodni za dinstanje ili grilovanje. Svaka šnicla je tanko sečen komad buta, ravnomerno prošarana masnoćom, što mesu daje ukus punoće i sočnosti

O nama - FORTE ANGUS

Proizvodnju i distribuciju junećeg mesa Black Angus by Forte obavlja porodično preduzeće Forte Angus iz Beograda. Posedujemo sertifikate za proizvodnju i distribuciju mesa rase Angus, a svaki proizvod je skladišten i zapakovan prema propisanim standardima.

BLACK ANGUS BY FORTE

Zašto smo odabrali Black Angus?

Vrhunski kvalitet i ukus ovog mesa je bio presudan u odluci da se bavimo uzgojem baš ove rase goveda.

Uzgoj se obavlja na tradicionalan način seoskog gazdinstva, sa puno ljubavi i nege, gde se tokom većeg dela godine grla slobodno kreću i pasu. Osim trave važan deo ishrane čine žitarice kontrolisanog kvaliteta, čijim se unosom postiže visok stepen mramorisanosti, što Black Angus meso čini izuzetno mekim i sočnim.