GRAND KAFA

FRUNZA AGLAJA

SV. VASILIJA VELIKOG 12
19306, NEGOTIN

Telefoni:
062 9628 946
060 0628 946
BEOGRAD 063 7292 144

 


Lista proizvoda:

  • VINO BELO, KVALITETNO
  • VINO CRVENO, KVALITETNO
  • VINO ROZE

Opisi proizvoda :

  • AGLAJA SAUVIGNON & SEMILLON, AGLAJA CABERNET, AGLAJA CHARDONNAY, AGLAJA ROSE

Galerija:Vrhunska vina iz Negotinskog vinogorja

Frunza Aglaja je osnovana sa željom oživljavanja slavne tradicije u proizvodnji vina koju je Negotinska krajina oduvek imala i koja važi za jedno od najlepših mesta za proizvodnju vina u Evropi. Proizvodnja naših vina se oslanja na savremene tehnološke i kontrolisane postupke sa osvrtom na tradicionalne metode u dobijanju vrhunskih vina. Frunza Aglaja obrađuje 6 hektara vinograda; na jugoistočnim padinama brda Bukova, 4 km udaljeno od Negotina, a podignuti su i novi zasadi vinove loze, takođe u Negotinskom vinogorju u selu Trnjanu.

Frunza Aglaja

U našim vinogradima uzgajamo Prokupac, Sauvignon Blan, Semillon, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Cilj naše proizvodnje je dobijanje vina sa autohtonim karakterom Negotinske Krajine. Robna marka naših vina jeste Aglaja (Svetlost). Inače ideja o imenu je potekla iz romana Idiot (Dostojvskog) i glavnog ženskog lika Aglaje.


Aglaja vina - Frunza Aglaja

Aglaja - Rose

Frunza Aglaja - Rose Aglaja - Rose je vino losos roze boje i intezivnog cvetnog mirisa. Dominantan je ukus zrelog voća i prijatnih kiselina koje vinu daju svežinu i osećaj slasti.

Ovaj Rose proizvodimo postupkom kratke hladne maceracije i klasične kontrolisane alkoholne fermentacije postupkom za bela vina. Posebno se fermentiše Pinot Noir i Merlot a posebno Prokupac, što ovaj Rose čini drugačijim, jer predstavlja kupažu dva Rose-a.

Sastav : Prokupac, Pinot Noir, Merlot
Procenat alkohola: 12% vol
Temperatura serviranja od 8 do 12 stepeni.


Aglaja - Sauvignon & Semillon

Frunza Aglaja - Sauvignon & Semillon Aglaja - Sauvignon & Semillon je vino kristalne bistrine prožeto zeleno-žutim tonovima. Raskošan buke sa snažnom strukturom i intezivnom svežinom citrusnih ukusa sa mineralnom završnicom daju ovom vinu poseban karakter. Arome ovog vina podsećaju na limetu i med. Vinograd gde rastu plodovi grožđa ovog posebno slasnog vina nalazi se u Smedovcu - Rajačkom vinogorju koji je 40 godina star.

Jedan deo (20%) fermentiše u bariku (3 meseca) a drugi deo fermntiše se u inoksu kontrolisanom fermentacijom.

Sastav : Sauvignon 50%, Semillon 50%
Procenat alkohola: 12% vol.
Temperatura serviranja od 8 do 12 stepeni.


Aglaja - Chardonnay

Frunza Aglaja - Chardonnay Aglaja - Chardonnay je prozračno vino sa slameno-žutim odsjajem. Ovo vino ima sortni miris Chardonnay-a, miris koji podseća na krušku i badem sa intenzivnim vanilinskim utiskom koji potiče od hrasta, kako na mirisu tako i na ukusu. Ukus je pun zaokružen sa istrajnom završnicom i vibrantnim kiselinama.

Fermentiše u bariku 6 meseci.

Sastav : Chardonnay 100%
Procenat alkohola: 14% vol
Temperatura serviranja od 10 do 12 stepeni.


Aglaja - Cabernet

Frunza Aglaja - Cabernet Aglaja - Cabernet Sauvignon je vino tamno-crvene boje, diskretnog mirisa koji podseća na kupinu. Na ukusu preovlađuje utisak punoće sa teksturom na jeziku, a u završnici utisak voćnosti i mekoće. Ovo vino je zrelo i u isto vreme sveže; karakteristika Negotinskog vinogorja (topli, vreli dani i hladne noći)

Odležavanje u hrastovim burićima od 225 i 300 litara, 12 meseci uz odležavanje na talogu.

Sastav : Cabernet 90%, Merlot 10%
Procenat alkohola: 15% vol
Temperatura serviranja od 16 do 18 stepeni.


Aglaja - CABERNET SAUVIGNON DENTELLE

Frunza Aglaja - Dentelle Aglaja Cabernet Sauvignon Dentelle je crveno sortno vino intenzivne i duboke tamno crvene boje, sa upečatljivom aromom karakterističnom za zrela i odležala vina sorte kaberne sovinjon, koja podseća na višnju.
Isti je i pun ukus zrelih višnji i teksturalnog- baršunastog doživljaja. Jednom rečju, vino koje opisuje snagu podneblja.
Ovo vino proizvodimo dugom maceracijom odabranih bobica zrelog grožđa, odležava najmanje 18 meseci u barik buradima i najmanje još godinu dana u flaši.


Aglaja - PELENAŠ

Frunza Aglaja - Pelenaš Pelenaš je dezertno aromatizovano polusuvo vino proizvedeno od crvenih sorti grožđa (Merlot) intezivnog i pomalo egzotičnog mirisa anisa i karanfilčića. Ukusa koji je neponovljiv i dugo se pamti. Ovaj naš vinski slatkiš sadrži 27 različitih trava i kandiranog voća što ovom vinu daje poseban karakter. Sa prvim gutljajem ovog vina na nepcu najpre osetite pelin, koji mu daje gorčinu a sa druge strane ima slatkoću voća, anisa, narandže i drugih začina. Pelenaš je vino koje su domaćini pravili od nekoliko sastojaka. Čuveni Hajduk Veljko Petrović, branitenj Negotina, i njegovi hajduci pili su ga za snagu, za okrepljenje i kao lek. Ovo je vino dovoljno samo sebi, ne uparuje se i prija uz domaće kolače.