GRAND KAFA

JELIČKI DUKAT

PRIDVORICA BB
32000, ČAČAK

Telefoni:
032 320 060
066 320 060

  Fax: 032 5563 294
 

Kontakt osoba :  
PREDRAG PRODANOVIĆ

Lista proizvoda:

  • ŠLJIVOVICA

Opisi proizvoda :

  • JELIČKI DUKAT JE STARA SRPSKA ŠLJIVOVICA PREPEČENICA DOBIJENA OD NAJKVALITETNIJIH SORTI ŠLJIVA IZ VOĆNJAKA PORODICE PRODANOVIĆ SA ISTOČNIH PADINA PLANINE JELICE

Galerija:12 GODINA STARA ŠLJIVOVA PREPEČENICA

Jelicki dukat Kao što je šljiva najlepše drvo iz porodice ruža tako je i JELIČKI DUKAT najmirisnija ruža među STARIM SRPSKIM rakijama. JELIČKI DUKAT je stara srpska šljivova prepečenica jačine 45% v/v koja je u hrastovim buradima odležala 12 godina. Dobijena od najkvalitetnijih sorti šljiva sa voćnjaka porodice Prodanović iz sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka.

JELIČKI DUKAT se čuva u podrumima porodice Prodanović gde optimalna temperatura i vlažnost daju najbolje uslove za sazrevanje rakije. Hrastova burad, najčešće zapremine 500 litara, u kojima rakija odležava godinama, zaslužna su za formiranje specifične arome i ukusnih svojstava ovog pića. Redovna kontrola mladih i starih destilata JELIČKOG DUKATA daje stalni kvalitet a samim tim i vrhunsku poziciju na našem i stranom tržištu.

Jelicki dukat

Proizvodnja šljivove prepečenice je tradicija porodice Prodanović stara koliko i sama porodica a čiji koreni u čačanskom kraju sežu u 18-ti vek. Vetrovi koji šibaju našu zemlju, naš narod, pa tako i porodicu Prodanović učinili su da stara, odležala rakija bude vredna koliko i dukat. Rakija je predstavljala zalog za sigurniju ali uvek neizvesnu budućnost. Školovala je decu, ženila sinove , udavala kćeri, plaćala poreze i omogućavala da se u veselju i sa optimizmom čeka sutra. 12 godina starenja u hrastovim buradima dali su JELIČKI DUKAT zlatno žute, ćilibarne boje prefinjenog ukusa.

ZDRAV SI!


ЈEDINSTVEN I NEPONOVLJIV UKUS

jelicki dukat JELIČKI DUKAT u sebi nosi duh prošlosti i zaboravljene tradicionalne vrednosti ali i novo doba koje je pred nama. On objedinjava tradicionalni recept i najsavremeniju tehnologiju, elegantno i moderno pakovanje ali i neposrednost i toplinu srpskog sela. JELIČKI DUKAT je piće jedinstvenog bukea koje u sebi sadrži i tradiciju. To je pitko piće boje ćilibara (zlatno žuta). Zaokruženog je ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta, ali uz baršunasto prisustvo šljive. Livade i šume koje okružuju voćnjak unose još i lepršave cvetne tonove. Stara hrastova burad u kojima DUKAT zri 12 godina učinila su ga bližim konjaku nego rakiji.

KONZUMIRANjE JELIČKOG DUKATA

Jelicki dukat JELIČKI DUKAT je proizvod koji se može konzumirati tokom celog dana. Predlažemo da ga služite u širokim "konjak" čašama na tempetaruri od 17°C do 20°C. Tada će njegov miris i ukus maksimalno doći do izražaja. Izazov je poslužiti i hladan DUKAT na 5°C a onda pratiti oslobađanje mirisa uz zagrevanje čaše toplotom dlana. Jedinstven ukus omogućava da se JELIČKI DUKAT pije i kao dižestiv i kao aperitiv. JELIČKI DUKAT je piće koje odlično prati jela od divljači ili crvenih mesa. Uz DUKAT kao dezert predlažemo čokoladne kolače i torte, kao i suve pite uz suve šljive. Miris i ukus kvalitetne cigare uz JELČKI DUKAT iznenadiće i najveće hedoniste. Na kraju možda je ipak najuputnije da sledite svoj instikt i lični afinitet.

Ali svakako pijte ODGOVORNO!


APSOLUTNI ŠAMPION KVALITETA

JELIČKI DUKAT sa ponosom nosi epitet ŠAMPION KVALITETA NOVOSADSKOG SAJMA 2002. godine. Ovo priznanje JELIČKI DUKAT čini jedinstvenim na tržištu i izdvaja ga od sličnih proizvoda.

Jelicki dukat

Potvrda kvaliteta nastavljena je učešćem na Sajmovima i osvajanjem sledećih priznanja:

VELIKA ZLATNA MEDALjA NOVOSADSKOG SAJMA 2003. godine

VELIKA ZLATNA MEDALjA NOVOSADSKOG SAJMA 2013. godine

ZDRAV SI!


PORODICA PRODANOVIĆ

Posle 12 godina provedenih u hrastovim buradima rađa se JELIČKI DUKAT. Potiče od šljive koja raste na porodičnom imanju porodice Prodanović u selu Pridvorica kod Čačka. Sama tradicija pečenja rakije stara je koliko i porodica Prodanović čiji koreni datiraju još iz 18-og veka.

Jelicki dukat Voćnjak leži na osunčanim i vetrovitim istočnim padinama planine Jelice na velikoj nadmorskoj visini, (od skoro 600 metara), gde prirodno livadsko, ali i šumsko okruženje u JELIČKI DUKAT unose čitavu lepezu svežih mirisa.

Proizvodnja započinje velikom brigom o zasadima voćnjaka. Odabir kvalitetnih plodova šljive uz odvajanje koštica, kontrolisanom fermentacijom i dvostrukom destilacijom, kao rezultat daju visoko kvalitetan destilat. Redovna kontrola mladih i starih destilata JELIČKOG DUKATA daje stalni kvalitet, a samim tim i vrhunsku poziciju na našem i stranom tržištu.


JELIČKI DUKAT U PARIZU