GRAND KAFA

TERRA CRETA SRBIJA

TEMERINSKA 33
21000, NOVI SAD

Telefoni:
063 353 407

 


Lista proizvoda:

 • POVRĆE - PRERADA I KONZERVISANJE
 • ULJA, MARGARINI I SLIČNO
 • ZAČINI, DODATACI HRANI I ZAČINSKO BILJE
 • TRGOVINA; EXPORT-IMPORT - HRANA

Opisi proizvoda :

 • TERRA CRETA - ORGANSKO I KONVENCIONALNO EKSTRA DEVIČANSKO HLADNO CEĐENO MASLINOVO ULJE SA KRITA, MARINIRANE I SUŠENE MASLINE, ORGANSKO BALZAMIKO SIRĆE

Galerija:Terra Creta – Otkrijte pun ukus Krita!

Fabrika Terra Creta osnovana je 2001. godine na grčkom ostrvu Krit, u regionu Kolymvari. Dva Krićana sa velikim iskustvom u proizvodnji maslinovog ulja, pokrenula su ovu fabriku sa velikim entuzijazmom i verom u viziju koju su imali.

Region Kolymvari se nalazi između snežnih vrhova klanca Samaria i Mediteranskog mora, na nadmorskoj visini između 50 i 350 metara. Plodno zemljište i specifični mikroklimatski uslovi na ovoj geografskoj poziciji čine savršene uslove za uzgoj maslinjaka i proizvodnju visoko kvalitetnog maslinovog ulja po striktnim internacionalnim standardima.

Zanimljivosti o Terra Creta

 • Terra Creta izvoz čini 10% ukupnog grčkog izvoza!
 • Zahvaljujući kvalitetu i kontinuiranom praćenju strogih internacionalnih standarda, Terra Creta je osvojila brojne nagrade i priznanja za svoje proizvode.
 • Ovi vrhunski proizvodi se izvoze u preko 45 država.

Odlike Terra Creta maslinovog ulja

Terra Creta organsko ekstra devičansko maslinovo ulje je nastalo ceđenjem autohtone grčke sorte masline Koroneiki koja se kotira kao jedna od najboljih zahvaljujući visokom nivou antioksidanasa, izuzetno blagotvornih za zdravlje.

Naše ulje se dobija ceđenjem najkvalitetnijih maslina na temperaturama do 27ºC, bez upotrebe hemikalija i industrijskog procesa, čime se ne narušava sastav omega masnih kiselina. Ulje u svom sastavu ne sadrži transmasne kiseline.

Prednosti korišćenja Terra Creta maslinovog ulja u ishrani

Na Terra Creta organskom ekstra devičanskom maslinovom ulju se sme pržiti hrana (ne prelaziti preko 175ºC).

Savršeno je za dinstanje, prženje, marinade, prelive za salate i kao zamena za maslac.

Kliničke studije su dokazale da se upotrebom maslinovog ulja povećava koncentracija dobrog holesterola i smanjuje koncentracija lošeg holesterola u krvnoj plazmi. Dokazano je i da ishrana bazirana na organskom ekstra devičanskom maslinovom ulje umanjuje mogućnost nastanka kardioloških problema.

Specijalno dizajnirana Terra Creta boca čuva ulje od sunca i svetlosti koji ubrzavaju proces oksidacije.


Proizvodi

Terra Creta organsko ekstra devičansko maslinovo ulje

Hladno ceđeno organsko 100% maslinovo ulje vrhunskog kvaliteta proizvedeno od sorte maslina Koroneiki. Dostupno u tri vrste pakovanja: sprej 100ml, flaša 500ml i limenka 5l.

Terra Creta nastavlja sa inovacijama i predstavlja novi proizvod – organsko ekstra devičansko maslinovo ulje u spreju. Savršen spoj 100% organskog proizvoda sa praktičnom i bezbednom staklenom bočicom sa posebno osmišljenom pumpicom za sprej. Savršeno za rukovanje i lako doziranje.

Terra Creta organsko balzamiko sirće

Crveno organsko balzamiko sirće visokog kvaliteta proizvedeno od crnog grožđa i to grčkih varijeteta. Balzamiko sirće je odstajalo 6 meseci u hrastovim buradima kako bi dobilo slatkasto-gorak ukus. 100% prirodan proizvod bez veštačkih boja i zaslađivača. U staklenoj ambalaži. Savršeno za mariniranje mesa, kao preliv za salatu, obogaćuje soseve i umake.

Terra Creta organske zelene masline - sorta Amfissa

Amfissa masline se uzgajaju na severu Grčke. Plavetnilo Egejskog mora, sunce i plodna grčka zemlja stvorili su ove impresivne i preukusne masline.

Fermentisane su prirodnim postupkom spore fermentacije bez agenasa i štetnih hemikalija. Amfissa masline su ručno ubrane, tradicionalnog grčkog varijeteta, prirodno zelene boje, sa niskim sadržajem soli i bez aditiva i konzervanasa.

Terra Creta organske crne masline - sorta Kalamata

Kalamata masline iz organskog uzgoja su prepoznatljive braonkaste boje i karakterističnog oblika badema. Imaju jedinstven i izvrstan ukus koji se izdvaja od drugih varijeteta. Kalamata masline rastu isključivo u posebnim regionima u Grčkoj, i to u ograničenim količinama, te se smatraju izuzetnim proizvodom.

Naše masline su ručno ubrane, prirodno fermentisane u procesu spore fermentacije bez ikakvih agenasa ili štetnih hemikalija, imaju nizak sadržaj soli, ne sadrže aditive niti konzervanse.

Terra Creta ekstra devičansko maslinovo ulje

Ekstra devičansko maslinovo ulje zlatnozelene boje uravnoteženog ukusa i dugotrajnog laganog ukusa nakon degustiranja. Bogatu aromu duguje sorti masline Koroneiki. Dostupno u tri vrste pakovanja: 500ml, 1l i 5l.

Terra Creta balzamiko sirće u spreju

Crveno balzamiko sirće visokog kvaliteta proizvedeno od crnog grožđa i to grčkih varijeteta. Balzamiko sirće je odstajalo 6 meseci u hrastovim buradima kako bi dobilo slatkasto-gorak ukus. 100% prirodan proizvod bez veštačkih boja i zaslađivača. U staklenoj ambalaži. Savršeno za mariniranje mesa, kao preliv za salatu, obogaćuje soseve i umake.

Terra Creta marinirane mešane masline

Za ljubitelje egzotičnih ukusa – dve sorte maslina (Halkidiki i Kalamata) u marinadi od kritskih začina, paprike i narandžine korice. Savršene kao meze, ili dodatak pastama, brusketima i kao prilog uz ribu neutralnijeg ukusa.

Terra Creta sušene crne masline

Prirodno fermentisane masline potopljene u blago slani rastvor, prirodno bogatog ukusa, bez dodatih veštačkih aroma i konzervanasa. Zdrav izbor za salate, predjela, pice i mnoga druga jela!


Nagrade i sertifikati


Kako kupiti?

Dostava se vrši na celoj teritoriji Republike Srbije i besplatna je za sve porudžbine čija je vrednost veća od 2.000 RSD!

 • U maloprodajnim objektima - spisak
 • Online kupovina - www.terracretashopsrbija.rs
 • Putem telefona (poziv, SMS, Viber, WhatsApp) - 063 353 407
 • Putem e-maila - office@kinimatrade.rs

Uvoznik za Srbiju

Kinima Trade doo
Temerinska 33, 21000 Novi Sad

063 353 407
office@kinimatrade.rs
https://terracretashopsrbija.rs/