GRAND KAFA

STATUS VINARIJA

VASE ALBANCA 165A
18360, SVRLJIG

Telefoni:
VINARIJA 018 822 075
VLASNIK 063 401 038

  Fax: 018 823 093
 

Kontakt osoba :  
BORA JOVIĆ

Lista proizvoda:

  • SIRĆE ALKOHOLNO
  • SIRĆE JABUKOVO
  • SIRĆE VINSKO
  • VINO BELO, STONO
  • VINO CRVENO, STONO
  • VINO OSTALO, NEPOMENUTO
  • VINO ROZE

Opisi proizvoda :

  • NAŠA VINA: KALČA - CRVENO POLUSLATKO, ZONE - RUŽIČASTO SUVO, SMUK - BELO SUVO, ITALIJANSKI RIZLING - BELO SUVO, VRANAC - SUVO CRVENO, SMEDEREVKA - BELO SUVO, VINO ZA DVOJE - CRVENO POLUSLATKO, ROSE - SUVO RUŽIČASTO, VINO OD ARONIJE.
  • SIRĆE JABUKOVO "Dr ANDRA" SA DODATKOM LEKOVITOG BILJA ZA RAZNE LEKOVITE NAMENE I SALATE. ORGANSKO SIRĆE !

Galerija:Vinarija u Svrljigu

Vinarija Status nalazi se u Svrljigu, u ekološkoj i čistoj životnoj sredini. Najveći ponos vinarije Status su vinogradi na Lipnici, na 510 metara nadmorkse visine. Lipnica predstavlja netaknutu oazu zdravlja i na njoj je sada podignuto 50ha vinograda.

U želji da vrati slavu vinara i vinogradara niškog regiona, vinarija Status je 2012. godine, isključivo selekcijom najboljih grozdova sa Lipnice odnegovala vina koja nose naziv: Italijanski Rizling, Status roze, Kalča, Smederevka, Sangrija, Vino za dvoje i Vranac koji nastaju od grožđa koje se otkupljuje od vinogradara timočkog i nišavskog vinogorja. Ovi brendovi su zastupljeni u prodajnom asortimanu svih značajnijih maloprodaja centralne Srbije.


Vinogradi Status

Vinarija Status - Vinogradi

Danas se na brdu nadomak Niša, u netaknutoj oazi zdravlja, kao i nekada, puca pogled na prelepe, uređene Status vinograde, sa kojih nam dolazi zdravo grožđe, puno slatkog grožđanskog soka, mirisa i aroma karakterističnih samo za malčanske, matejevačke i sićevačke bogom dane vinogradske padine.


Vina Vinarije Status

Crveno vino Kalča

Vinarija Status - Crveno vino Kalča Poluslatko crveno vino Kalča proizvedeno je od samotoka crnih sorti grožđa. Moćno i snažno vino, tamne rubin boje, kompleksnog mirisa i zaoktruženog ukusa.

Vino Kalča se prodaje u ambalaži od 0.75l i 1l.


Italijanski rizling Status

Vinarija Status - Italijanski rizling Status Suvo belo vino Italijanski rizling Status je visokog kvaliteta. Osvežava i dopunjuje ukus hrane uz koju se pije stvarajući doživljaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Prodaje se u ambalaži od 0.75l i 1l.

Preporučuje se uz zelenu i paradajz salatu, neutralne i krem sireve, pileće meso, pastrmku i smuđ, svinjetinu i testenine sa povrćem i morskim plodovima.

Italinaski rizling Status se servira na temperaturi 8-10 C.


Vranac Status

Vinarija Status - Vranac Suvo crveno vino Vranac Status je proizvedeno po tradicionalnoj tehnologiji od istoimene sorte grožđa. Prodaje se u ambalaži od 0.75l i 1l.

Vranac Status se može konzumirati u svim prilikama na temperaturi 10-12 C.


Souvignon

Suvo belo vino Souvignon je proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Bistro vino, svetložute boje, muskatnog mirisa, svojstvenog za sortu Sovinjon Beli, na ukusu puno sa očuvanim kiselinama.

Souvignon Status se može konzumirati u svim prilikama na temperaturi 10-12 C


Smederevka belo vino

Vinarija Status - Smederevka belo vino Suvo belo vino proizvedeno od autohtone sorte grpžđa Smederevka. Služi se na temperaturi od 12-14C


Vino za dvoje

Vinarija Status - Vino za dvoje Poluslatko crveno vino za dvoje nastalo je kupažom crvenih sorti grožđa najčešće Merloa i Kaberne Sovinjona.

Vino ima slatkast miris koji asocira na kompot ili slatko od kupina, a na ukusu dominira crveno šumsko voće.


Voćno vino od aronije

Vinarija Status - Voćno vino od aronije Voćno vino od aronije je vrlo lekovit i okrepljujući napitak, koji se preporučuje kako starijim tako i mlađim osobama.

Lekovitost vinu daje antocijan, najjači poznati antioksidant, koji mu ujedno daje i karakterističnu crnu boju. Zbog visokog sadržaja antioksidanata i vitamina C i E, aronija deluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.


Blagotvorna dejstva prirodnog jabukovog sirća Dr Andra

Vinarija Status - Jabukovo sirće Dr Andra Prirodno jabukovo sirće se oduvek koristilo kao narodni lek. Rimljani su vodu za piće pili sa jabukovim sirćetom i tako je pročišćavali. Cezar, Hanibal i Lolumbo i njihove vojske su ga koristili za jačanje pre bitaka i za brz oporavak. Hipokrat ga je davao svojim pacijentima za detoksikaciju.

Prirodno jabukovo sirće Dr Andra sadrži 90 raličitih komponenti, uključujući vitamine i veliki broj mineralnih materija. Brojni minerali, kao što su kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, hlor i sumpor, gvožđe, fluor, magnezijum, silicijum, bakar, bor i jod, vitamini A, C, B1, B2, B6 i E.. i njihov optimalan odnos čine da jabukovo sirće Dr Andra predstavlja hranu kao lek.

Jaukovo sirće Dr Andra dovodi pH vrednost organizma na optimalan nivo.


Jabukovo sirće Dr. Andra Holestop

Jabukovo sirće Dr. Andra Holestop Sa dodatkom artičoke jabukovo sirće Dr. Andra Holestop, smanjuje nivo holesterola i triglecirida u krvi. Pored mnogobrojnih mineralnih materija najzatupljeniji je kalijum koji sprečava kardiovaskularne probleme.


Jabukovo sirće Dr. Andra Vitaline

Jabukovo sirće Dr. Andra Vitaline Sa dodatkom krušine, koprive, morača i šipurka jabukovo sirće Dr. Andra Vitaline je odlično za smanjenje telesne težine. Ovo sirće pomaže u normalizovanju biohemijskih procesa u organizmu, otklanjanja osećaj hroničnog umora i povećava radne sposobnosti.


Jabukovo siće za salate

Jabukovo siće za salate Sa dodatkom peršuna, bosiljka i majorana jabukovo siće za salate je idealno za kombinovanje sa svežim povrćem. Jabukovo sirće Dr Andra ZA SALATE ima osobineprirodnog detoksikanta, poboljšava rad digresivnog trakta, povećava apetiti i prijatne je kiselosti.


Suplement Dr Andra HOLESTOP

Suplement Dr Andra HOLESTOP je dijetetski dodatak ishrani koji pomaže organizmu u savladjivanju bolesti ateroskleroze (dovodi do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida u krvi); i uz druga terapeutska pomagala doprinosi bržoj stabilizaciji zdravstvenog stanja organizma.


Suplement Dr Andra VITALINE

Suplement Dr Andra VITALINE je dijetetski dodatka ishrani koji pomaže organizmu u savladjivanju bolesti i redukciji količine masnih naslaga u organizmu, viška telesne težine, razredjuje telesne tečnosti u medjućelijskom prostoru i blagotvorno utiče na metabolizam ljudi.


Organsko sirće

 Organsko sirće Ako Vam je potrebno organsko sirće sirćetana Status proizvodi 80.000 litara godišnje organskog sirćeta.


Jabukovo sirće sa medom Dr. Andra

Jabukovo sirće sa medom Dr. Andra je odlično u ishrani sportista, ali i intelektualaca. Ovo sirće je bogato kalijumom i blagotvorno deluje na fizičku i intelektualnu sposobnost organizma.


Zdravo jabukovo sirće

Vinarija Status - Jabukovo sirće Zdravo jabukovo sirće je tamne, duboke rubin boje, karakterističnog mirisa zrelog crvenog voća sa izraženom mineralnošću.


Sirće

Vinarija Status - Jabukovo sirće Sirćetana Status pored organskog i jabukovog sirćeta u ponudi ima i:

Prirodno 9% alkoholno sirće

Vinsko sirće