HRANAIPICE
GRAND KAFA

TRI ORAHA

VOJE BOGDANOVIĆA BB
12220, VELIKO GRADIŠTE

Telefoni:
063 238 383

 


Lista proizvoda:

 • VINA


  Galerija:  O nama

  Vinarija Tri Oraha je kooperativa porodice Šćepanović u kojoj se prave vina jedinstvena po načinu proizvodnje. Ovaj projekat je započet podizanjem vinograda kod sela Crnomasnica na desnoj obali reke Timok, u negotinskoj krajini.

  Vinograd Tri Oraha podignut je kao jedna celina podeljena dubokim kanjonom u kojem rastu tri velika oraha, koja su postala i simbol vinarije. Teren je strm, blago zaobljenih padina koje su južno eksponirane, stalno osunčane i provetrene, na 120 - 220 m nadmorske visine.

  Istraživanje terena na preseku padine od strane međunarodnog instituta pokazalo je stratume crne masne zemlje, kamena krečnjaka različitih boja koje pokazuju bogatstvo različitih minerala i oligoelemenata potrebnih za uzgajanje grožđa visokog kvaliteta.

  Višegodišnje odležavanje vina bez hemije

  U vinariji Tri Oraha danas dominiraju internacionalne sorte cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Višegodišnje odležavanje vina u potpuno novim hrastovim barrique buradima je glavni princip u proizvodnji našeg vina, bez ikakve hemije uobičajne u vinskoj industriji.

  Nakon što su kapaciteti u selu Crnomasnica popunjeni, podignuta je vinarija „Pogon Srebrno jezero“ blizu Velikog gradišta. Nov pogon i veći kapacitet nam je omogućio da svake godina berba ide u potpuno novu hrastovu barrique burad od 225l i 250l.

  Svaka berba odležava i neguje se u hrastovini najmanje 5 godina, nakon čega se flašira i miruje još godinu dana.

  Odabrane količine od svake berbe ostavljamo da odležavaju čak do 10 godina, što nam omogućava da do kraja istražimo ideju višegodišnjeg odležavanja vina u novoj hrastovini. Danas je vinarija Tri Oraha verovatno jedina u čijem podrumu možete videti i probati vertikalu vina u buradima unazad 10 godina, što je standard koji se retko primenjuje.

  Kupaža 500

  Poznavaoci i ljubitelji vina sa kreativnim prijateljima imaju jedinstvenu mogućnost da kupažiraju cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc različitih godina, ukusa, i u različitim omerima.

  Jedinstvena je kupaža “500” napravljena je od uzoraka iz 5oo buradi u podrumu različitih berbi, sa odležavanjem od 1 do 8 godina. Neverovatna je kombinacija svežine novijih berbi i zrelosti odležanih vina, napravljena u ograničenoj seriji od 500 flaša.

  Salon za degustaciju

  Pored vinarije je Salon namenjen degustacijama i opuštenom uživanju u ovim jedinstvenim i izuzetnim vinima koja se piju polako, u malim gutljajima iz odabranih čaša. Preporučuje se dekantiranje od najmanje 2 sata pre konzumacije.

  • Vina se mogu kupiti samo u vinotekama.
  • Posete vinariji 3 Oraha su ograničene.
  • Vinarija 3 Oraha ne učestvuje na sajmovima i takmičenjima.