GRAND KAFA

MALČA VINSKI PODRUM

SELO MALČA BB
18207, NIŠ

Telefoni:
062 8015 745
060 6015 747

 


Lista proizvoda:

  • VINO BELO, KVALITETNO
  • VINO CRVENO, KVALITETNO
  • VINO ROZE

Opisi proizvoda :

  • KONSTANTIN VELIKI - SUVO CRVENO VINO, CARICA JELENA - SUVO BELO VINO, ANONYMUS CRNA TAMJANIKA - POLUSLATKO ROZE VINO, ANONYMUS ROZE - SUVO ROZE VINO, ANONYMUS FRANKOVKA BARIK - SUVO CRVENO VINO, VINA IZ AMFORA!

Galerija:Putovanje kroz vinsko vreme – Vinski Podrum Malča

Na samo nekoliko kilometara od Niša, Podrum Malča iz 1903. godine predstavlja jedinstvenu viševekovnu sintezu puteva vina.

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Lubitelje vina i istorije mogu doživeti “Putovanje kroz vinsko vreme” obilazeći četiri vinske kuće iz četiri različitih vremenskih epoha i upoznati toliko načina negovanja vina.

Putovanje počinje u Rimskoj kući – podrum sa amforama, zatim se nastavlja u Nemanjića kući, Jugoslovenskoj kući sredine XX veka, Savremenoj vinariji i završava u Rimskom restoranu. Užitak se može produžiti i kupovinom raznih domaćih proizvoda u okviru kompleksa Vinskog Podruma Malča.

Rimska kuća

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

4 amfore sa crvenim i 4 amfore sa belim vinom čuvaju brend našeg podruma:

  • Car Konstantin – crveno vino (Kaberne Sovinjon + Merlo)
  • Carica Jelena – belo vino (Italijanski rizling)

Nemanjića kuća

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Vina koja se danas proizvode u Nemanjića kući odležavaju u drvenim bačvama po principu kako se se pravila u doba Nemanjića. Sazrevanje vina u drvenim sudovima omogućava da vina razviju arome crvenog bobičastog voća, aroma vanile i kokosa, karamele...

Jugoslovenska kuća

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Jugoslovenska kuća i podrum sa betonskim tankovima izgrađen je sredinom XX veka. U ovim tankovima danas proizvodimo vino Smederevka, Italijanski rizling kao i kupaže različitih vina. Ovo je podrum koji omogućava proizvodnju velikih serija jedne etikete.

Savremena vinarija

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Vina ovde nastaju korišćenjem najnovijih znanja iz oblasti enolgije i uz najmoderniju opremu koja postoji za proizvodnju vina. Rezultat svega toga su vina Top kvaliteta, sa maksimalno očuvanim sortnim karakterom, pitka, prijatna i nadasve osvežavajuća.

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Sumiranje utisaka započinjemo u restoranu Rimske kuće gde možete probati specijalitete različitih stilova i kuhinja. U ponudi su menii Rimske kuhinje i kuhinje Nemanjića, savremene i Niške kuhinje


Vinogradi podruma Malča

Vinogradi podrma Malča su planinskog tipa i gaje se na nadmorskoj visini od oko 500 metara. Na parceli od 50 hektara podignuto je oko 20 hektara vinograda. Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme

Sortiment:

Italijanski rizling – sorta koja je dugo zastupljena u Srbiji i na neki način već postala standard, a poslednjih godina su sve traženija kvalitetna vina od ove sorte.

Sovinjon Blan – trenutno možda i najpopularnija bela sorta grožđa.

Traminac – sorta veoma niskog prinosa a sa druge strane veoma kvalitetna za lagana osvežavajuća muskatna vino

Merlo - kao sorta za crvena vina koja su veoma pitka, nežne strukture i uvek popularna crvena vina.

Kaberne sovinjon – gaji se kod nas za proizvodnju vrhunskih roze vina.

Crna Tamjanika – stara, autohtona sorta istočne Srbije. Izuzetno zahtevna za gajenje. Možemo da se pohvalimo da smo na neki način učestvovali u spasavanju ove sorte od nestajanja. Od nje proizvodimo veoma specifično vino u tipu Ružice.


Vina Podruma Malča

KONSTANTIN VELIKI 0,75l

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme Suvo crveno vino, berba 2012.god.
Sortni sastav : Cabernet Sauvignon i Merlot
Alk.13,5%
Neophodno dekantiranje

Moćno i snažno crveno suvo vino, rubin crvene boje.

Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci. Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja.


CARICA JELENA 0,75L

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme Suvo belo vino, berba 2012.god.
Sortni sastav : Italijanski rizling
Alk.12%
Neophodno dekantiranje

Belo suvo vino, proizvedeno u amforama po tehnologiji proizvodnje crvenih vina.

Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina.

Ovo belo vino je zagasito, slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.


ANONYMUS CRNA TAMJANIKA 0,75L

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme Poluslatko roze vino, berba 2016.god.
Sortni sastav
: 100% Crna tamjanika
Alk.14,5%

Polusovo roze vino, muskatnog karaktera, prijatno na ukusu. Proizvedeno od autohtone sorte Crna tamjanika


ANONYMUS ROZE 0,75L

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme Suvo roze vino, berba 2016.god.
Sortni sastav: Frankovka
Alk.12,5%

Lagano, sveže suvo vino, atraktivne „ jedva“ roze boje koja podseća na boju lososovog mesa. Boja koja je u svetu poznata kao „Provansa“ boja vina. Vino koje se odlikuje diskretnim voćnim slatkastim mirisom na vašarske bombone. Nežan miris i krhka struktura ovog vina omogućavaju da se vino konzumira uz sve vrste hrane. Vino dobijeno najsavremenijom tehnologijom, veoma čistih mirisa i ukusa. Diskretno izražene kiseline u ovom vinu daju poseban osvežavajući karakter ovom vinu pa se može reći da je to pravo „ Letnje“ vino. Vino proizvedeno od sorte Frankovka.


ANONYMUS FRANKOVKA BARIK 0,75

Vinski podrum Malča - Putovanje kroz vinsko vreme Suvo crveno vino, berba 2016.god.
Sortni sastav:
Frankovka
Alk.12,5%

Vino ljubićasto-teget boje izuzetno svežeg mirisa na crveno šumsko voće. Ovo vino je godinu dana odležalo u barik buradima i ovo je limitirano izdanje od 5 najboljih odabranih buradi. Nakon godinu dana odležavanja u hrastovim buradima, vino je bez ikakvih dodatnih tretmana spakovano u boce u kojima odležava još najmanje 6 meseci. Izuzetno prijatnog ukusa sa izraženom voćnošću ovo vino se može kombinovati uz dobre zalogaje crvenog mesa.


Reportaža o Vinskom Podrumu Malča