MATALJ VINARIJA

KLADOVSKI PUT BB
19300, NEGOTIN
KONTAKT
phone Telefoni:
019 544 720
063 522 828

Fax :  019 544 720
  

Kontakt osoba :  
NIKOLA MLADENOVIĆ

Lista proizvoda:

  • VINO BELO, KVALITETNO
  • VINO CRVENO, KVALITETNO
  • VINO ROZE

Opisi proizvoda :

  • TERASA CHARDONNAY, TERASA SAUVIGNON BLANC, KREMEN KAMEN, KREMEN CABERNET SAUVIGNON, DUŠICA ROSE.

< >Matalj vinarija

Matalj vinarija


Matalj vinarija - Vina

TERASA – Chardonnay 2012

Matalj vinarija - Chardonnay Vino je obojeno svetlo žutom bojom. Na mirisu su dominantne voćne note uz ton mineralnosti. Kruška, dinja i kajsija su arome koje dominiraju, ali koje su prožete diskretnim aromama tosta, vanile, jezgrastog voća i putera. U ustima vino je izuzetno skladno, kremasto, puno, ali i sveže i vibrantno.

Preporučujemo ga uz rečnu ribu poput štuke, smuđa, jastoga, uz jela i salate sa blago kremastim sosom ili dresingom.

[Više informacija]


TERASA – Sovinjon Beli

Matalj vinarija - Sauvignon blanc Ovo je sovinjon slamnato žute boje. Karakterišu gasvežina, skladan aromatski kompleks u kojem se jasno prepoznaju arome vreže zelenog paradajza, ogrozda, tropskog voća, zove, vinogradarske breskve i citrusa. Vino je ekstraktivno, glatko, živahnih, ali balansiranih kiselina sa čistom, jasnom voćnom završnicom.

Preporučujemo ga uz mus od kozijeg sira, pastrmku na žaru, šopsku salatu, pileća krilca ili pastu sa morskim plodovima.

[Više informacija]


KREMEN – Kamen

Matalj vinarija - Kremen Kamen Vino je zagasite rubin boje. Na mirisu vino je izuzetno slojevito, duboko, kompleksno. Tu su arome šumskog tla, svežeg lista duvana, kedrovine, eukaliptusa, slatkog korena, suvih šljiva, crne ribizle, kupine, crne tresnje. Na nepcima vino je snažno, ekstraktivno, ali u isto vreme elegantno i ukroćenih izuzetno kvalitetnih tanina. U ustima je takođe kompleksno sa veoma intenzivnim vocno mineralnim ukusom i veoma dugačkom naknadnom impresijom.

Zbog svoje snage vino se dobro slaže sa najjačim mesom, sa divljači, sa gulašem od goveđih repova, jelenskim ili mesom divlje svinje, beef bourguignon ili sa tvrdim kozjim sirevima.

[Više informacija]


KREMEN - Cabernet Sauvignon

Matalj vinarija - Kremen Cabernet Sauvignon Kremen 2011 je Cabernet Sauvignon zagasite rubin boje dobijen posle 12 meseci odležavanja u barik buradima. Karakterišu ga zrele arome crnih ribizli, kupina, višanja, kedrovine sa diskretnim tonom hrastovine. Vino je umereno puno sa dobrom taninskom strukturom, voćnim karakterom i prijatnom završnicom.

Preporučujemo ga uz jača mesa poput divljači, uz srednje pečeni biftek ili tvrde, odležale sireve.

[Više informacija]


DUŠICA – Rose

Matalj vinarija - Dusica Dušica je vino nežne ružičaste boje, jednako nežnih i diskretnih aroma svežih jagoda, ribizli i malina. U ustima ovo vino je iznenađujuće puno, hrskavih kiselina, zaokruženo i uravnoteženo. Završnica je glatka, čista i dugotrajna. Ovo je pravi osvežavajući roze i preporučujemo ga u vrelim letnjim danima kao aperitiv.

Odličan je pratilac hrane poput hladnih predjela, dasaka, grilovanog povrća, salata ili pečenja.

[Više informacija]VINARIJA STATUSVINARIJA SPASICSJEKLOCAMATALJ VINARIJAVINSKA KUCA MINICAMACKOV PODRUMRUBIN